Banner FB Romania
eMerge oferă profesorilor competențele media necesare să deconstruiască împreună cu elevii lor reprezentările de gen și stereotipurile înrădăcinate în practicile lor media și în cultura pop cu care interacționează.

CE FACEM

Metodologie de educație și cultură media
Proiectăm împreună o metodologie care să permită fiecărui profesor să caute și să identifice practicile și consumul media al elevilor săi.
Dezvoltăm competențele media ale profesorilor
despre reprezentarea de gen în cultura pop.
Familiarizăm profesorii cu strategii de educație media
despre stereotipuri de gen, care pot fi adaptate la practicile culturale și media ale elevilor lor.
Creștem gradul de conștientizare a elevilor înre 12 și 18 ani
despre reprezentările de gen în mass-media și efectele acestora asupra cetățeniei și a vieții împreună în comunitatea clasei / școlii.
Promovăm cetățenia activă în comunitățile locale
prin valorificarea producției media digitale a elevilor
Resurse educaționale deschise
Promovăm metodele și abordările testate și dezvoltate în acest proiect în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice și le oferim sub formă de resurse educaționale deschise.
Împărtășim informații la nivel european
despre abordările și provocările legate de reprezentarea de gen în practicile media populare și despre efectele acestora asupra egalității de gen, a diversității și cetățeniei în comunitățile școlare.

RESURSE eMERGE

Asset-23

Ghid de educație media pentru îmbunătățirea egalității de gen la școală

Asset-22

Instrumente de analiză și producție media pentru elevi

eMerge România face parte din proiectul european eMerge: e-Media Education about Representations of Gender ce se desfășoară în perioada 2020-2023 în Belgia, Italia, Grecia și România. Partenerii noștri sunt Média Animation (Belgia), Universitatea din Palermo (Italia) și Athens Lifelong Learning Institute (Grecia). Proiectul este cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

ȘTIRI E-MERGE

eMerge: Tu știi care e cultura media a elevilor tăi?

Cum folosesc elevii tăi rețelele de socializare online și canalele media? Cum interacționează online, cum comunică și cum se informează folosind internetul? Și ce legătură poate fi între […]

eMerge: Profesorii testează Ghidul de educație și cultură media

Joi, 14 ianuarie 2021, profesorii care vor testa Ghidul metodologic de educație și cultură media eMerge ne-au spus părerea lor după prima citire a documentului în […]

Cumpăna școlii românești

Succesul mesajelor populiste ale lui Cumpănașu în rândul sutelor de mii de adolescenți intrați pe profilul său de TikTok i-a luat pe mulți prin surprindere. În […]

Descoperă cultura media a elevilor tăi!

Copiii și tinerii sunt conectați la media în fiecare zi: se informează mai mult de pe internet decât de la televizor, folosesc rețele de socializare online […]