MEDIAWISE SOCIETY

Apariții în presă și menționări ale comunității

 • 2023În Presă 2023

  19 decembrie 2023: Euronews Romania: discuție live cu Nicoleta Fotiade despre relația tinerilor din generația Z cu înaintarea în vârstă, disponibil aici, disponibil aici.

  8 decembrie 2023, RFI România: Nicoleta Fotiade despre ce este educația media, ce cuprinde și de ce este deosebit de importantă astăzi, disponibil aici.

  16 iunie 2023, RFI România: Nicoleta Fotiade, educație media: de ce își iau tinerii români informațiile de pe TikTok și nu din presa clasică, disponibil aici.

  15 iunie 2023, Fanatik: România, primul loc în Europa la utilizarea TikTok pentru informare. ”Ce anume îi atrage pe tineri la această platformă?”, interviu cu Nicoleta Fotiade disponibil aici.

  13 iunie 2023, Gorjeanul: ”Educația media, la clasă”, un proiect inedit, găzduit de UCB! Parteneri: CNA, Mediawise Society, ADER! disponibil aici.

  12 iunie 2023, Accent TV: discuție live ”Educație media la clasă” în Târgu Jiu, eveniment organizat de CNA și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Urmăriți înregistrarea aici.

  7 iunie 2023, la Radio Accent despre evenimentul ”Educație media la clasă” din Târgu Jiu, organizat de CNA și Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

  1 mai 2023, la emisiunea "Știința 360" de la Radio România Cultural,  discuție despre ghidul dedicat profesorilor ”Educație media pentru implicare civică”. Urmărește emisiunea aici.

  11 aprilie 2023, la emisiunea "Dincolo de alb și negru" de la TVR 1, Nicoleta Fotiade a discutat cu Cătălin Ștefănescu despre educație media și cum poate fi antrenată gândirea critică. Urmărește discuția aici.

 • 2022În Presă 2022

  3 octombrie 2022, Interviu cu Nicoleta Fotiade și Anca Velicu pe tema “Implicarea civică a tinerilor în era rețelelor sociale. De ce vocea lor contează”, emisiune Cafeneaua de științăRadio România Cultural.

  19 septembrie 2022, Interviu cu Nicoleta Fotiade despre evenimentul Tonul face activismulemisiune Știința 360Radio România Cultural.

  5 septembrie 2022, Lansăm proiectul ”Schimbă lumea cu o MEMĂ! Educație media pentru Cetățenie Activă”, articol pe Radio România Cultural.

  25 mai 2022, Copiii trebuie să învețe să se informeze online încă de la grădiniță. Legătura cu egalitatea de gen, articol pe știrile PRO TV.

  25 mai 2022, Viitor cu Clasă, emisiune la PRO TV. Nicoleta Fotiade, din partea Mediawise Society, a discutat cu Rafila Roxana Hulpe despre reprezentare de gen în media, informare online, opționalul de educație media în școli și proiectele Mediawise Society.

  21 aprilie 2022, Presa clasică pierde publicul tânăr. Ce e de făcut?, discuție la emisiunea Tânăr în Europa, RFI România.

  10 aprilie 2022, „Dar cum ajunge publicul să creadă fake-urile astea despre războiul din Ucraina?” Gândirea critică în epoca dezinformării, articol de Nicoleta Fotiade pe platforma de jurnalism Republica.

 • 2021În Presă 2021

  28 septembrie 2021, "Tânăr în Europa", emisiunea de la RFI, i-a avut ca invitați pe Nicoleta Fotiade, din partea Mediawise Society, Flavia Durach (SNSPA) și Mircea Toma (CNA). Dezbaterea s-a axat pe fake news și dezinformare în contextul Covid-19.

 • 2018În Presă 2018

  17 decembrie 2018, Educația media la școală, proiect Mediawise Society. Elevii n-ar trebui să fie ”protejați” de mesajele de propagandă, ci lăsați să le analizeze. Nicoleta într-un interviu amplu pentru EduPedu. De ce facem #educațiemedia și cum gândirea critică "nu se predă, ci se exersează".

  16 octombrie 2018Competențele media, cheia spre combaterea dezinformării și a propagandei. Cum stă România la acest capitol. Câte ceva despre eforturile organizațiilor non-guvernamentale de a promova educația media în școli și alte contexte de învățare.

  12 septembrie 2018, Școala9: Cercetează și nu crede Școala9 scrie despre proiectele noastre de educație media și despre lucrurile în care credem. “Dezvoltă-ți gândirea critică, caută-ți singur informațiile, pune totul sub semnul întrebării.”

  4 iunie 2018, Cafeneaua de știință: despre educație digitală în vremea nativilor digitali Nicoleta Fotiade participă la discuții alături de Claudia Șerbănuță, membră în Asociația Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România și Emilian Colcer, profesor de istorie la Colegiul Național Iulia Hașdeu din București și vice-președinte al Asociației pentru Promovarea Culturii și Responsabilizarea Civică din București. 

  26 martie 2018,"Știința în cuvinte potrivite" - Radio România CulturalNicoleta Fotiade, expert educație media la Mediawise Society, a răspuns la întrebarea Corinei Negrea ‘Suntem dependenți de tehnologie sau avizi de socializare?’. În interviu, s-au comentat concluziile unui studiu realizat de cercetători ai Universității McGill din Canada. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI.

  28 februarie 2018,"Știința în cuvinte potrivite" - Radio România Culturalinterviu cu Nicoleta Fotiade despre programul de ateliere de propagandă contemporană dezvoltat prin proiectul Mind Over Media. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!

  17 ianuarie 2018, "Știința în cuvinte potrivite" a vorbit cu Nicoleta Fotiade, expert educație media și președinta asociației Mediawise Society, despre noua propunere de Directivă europeană privind dreptul de autor care ar putea îngrădi educația deschisă și nonformală. Mediawise Society a semnat o scrisoare deschisă pentru a cere excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!

 • 2017În Presă 2017

  20 februarie 2017, Discuție despre iniţiativa IT-iştilor de la Sibiu de a crea un mecanism de filtrare a ştirilor false pe Facebook la emisiunea "Timpul prezent", la Radio România Cultural. Cu Răzvan Martin de la ActiveWatch și Nicoleta Fotiade, Mediawise Society.

  7 februarie 2017, "Știința în cuvinte potrivite" a vorbit astăzi despre campania Discovery de informare asupra fenomenului de cyberbullying cu Ada Rosetti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală și de Est, despre ce înseamnă bullyingul online cu Anca Velicu, dr. în sociologie, cercetător la Institutul de sociologie al Academiei Române și despre nevoia de educație media cu Nicoleta Fotiade, expert în domeniul educației media, lector asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și președinta asociației Mediawise Society. ASCULTĂ AICI!

  6 februarie 2017Cafeneaua de știință, Radio România Cultural: Dezinformarea pe social media, discuție în direct despre știri false și dezinformare pe social media cu Nicoleta Fotiade, expert educație media, Mediawise Society, Bogdan Manolea, Director Executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet – ApTI, Constantin Vică, lector universitar la Centrul de Etică Aplicată al Facultății de Filosofie din Universitatea București, Roxana Bojariu, climatolog, dr.în fizica globului, coordonatoarea Departamentului Climă al Administrației Naționale de Meteorologie și Ștefan Szedlacsek, profesor dr. în biotehnologie, șeful Departamentului Enzimologie al Institutul de Biochimie al Academiei Române.

 • 2016În Presă 2016

  21 noiembrie 2016, Cyberculture Învață cum să te uiți la o dezbatere electorală televizată.

  10 noiembrie 2016, iClasă - Radio România Cultural. Cum pot vorbi părinții cu copiii lor despre campania electorală? Interviu cu Nicoleta Fotiade, realizator Mirela Stana.

  4 noiembrie 2016, Știința în cuvinte potrivite - Radio România Cultural, programul de Resurse&Ateliere de la Mediawise este pe lista scurtă pentru Evens Prize for Media Education 2017.

  28 octombrie 2016, Știința în cuvinte potrivite - Radio România Cultural, de Ziua Internetului, interviu cu Nicoleta Fotiade despre viață privată pe rețelele de socializare.

  9 februarie 2016, Omul care sfințește locul - Radio România Internațional, interviu cu Nicoleta Fotiade și George Hari Popescu despre activitatea Mediawise.

  7 februarie 2016 - Radio România Cultural, discuție cu Nicoleta Fotiade despre copii online și competențe digitale, cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet.

  29 ianuarie 2016, Totul Despre România - Radio România Internațional, interviu cu Nicoleta Fotiade despre atelierele Mediawise pentru copii și părinți.

  7 ianuarie 2016, suntmămică.ro - Atelier de creatie și benzi desenate ”Povești în imagini II”

 • 2015În Presă 2015

  6 mai 2015, MEDIAWISE Society@ MML conference, în Media&Learning Newsletter, ediția din mai 2015.

  7 aprilie 2015, Atelier de competențe media - află cum sunt produse știrile și mesajele publicitare, interviu cu Daniel Ciurel, conducătorul atelierului susținut de MEDIAWISE Society în Timișoara.

  6 aprilie 2015, Cărțile care deschid lumea la Cafeneaua de Știință, Radio România Cultural, discuție live cu Nicoleta Fotiade, Co-fondatoare și președinta Mediawise Society, Anca Velicu, cercetator, Institutul de sociologie, Academia Română, Andra Bucur, jurist și cercetătoare în științe juridice, Nicolaie Constantinescu, arhitect informațional pentru comunitatea specialiștilor din științele informării, Kosson și Bogdan Manolea, Director executiv Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI).

  24 februarie 2015, The Institute - Media Literacy, interviu cu Nicoleta Fotiade despre educație media în România.

  2 februarie 2015, Planeta Radio - Bruxelles Connection, Corina Negrea în dialog cu Nicoleta Fotiade și Anca Velicu.

 • 2014În Presă 2014

  23 November 2014, Doing Politics – How Media Literacy is Involved Politically in a Digital Society, media literacy panel in the GMK Forum in Berlin.

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.

DONEAZĂ!