parallax background

Cerem excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă

ianuarie 16, 2018
Autor

Profesorii au dreptul să integreze cu ușurință resurse educaționale diverse la clasă care să răspundă obiectivelor de învățare ale elevilor. Ei nu sunt experți juridici pentru a desluși ițele întortocheate ale legislației privind proprietatea intelectuală. Noile modificări propuse în Directiva europeană privind drepturile de autor dezamăgesc în acest sens.

Ne alăturăm inițiativei Communia Association for the Public Domain (CAPD) care solicită Comisiei Europene să faciliteze folosirea materialelor cu drepturi de autor în scop educațional. CAPD cere oficialilor de la Bruxelles să îmbunătățească excepțiile din propunerea de Directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul de autor pe piața unică digitală care, în forma actuală, nu se conformează nevoilor exprimate de profesori. Scrisoarea deschisă este susținută de 35 de școli, librării, asociații implicate în educație nonformală, dar și cadre didactice și experți în domeniu.

Cerem excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citește mai mult