Cerem excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă

Profesorii au dreptul să integreze cu ușurință resurse educaționale diverse la clasă care să răspundă obiectivelor de învățare ale elevilor. Ei nu sunt experți juridici pentru a desluși ițele întortocheate ale legislației privind proprietatea intelectuală. Noile modificări propuse în Directiva europeană privind drepturile de autor dezamăgesc în acest sens.

Ne alăturăm inițiativei Communia Association for the Public Domain (CAPD) care solicită Comisiei Europene să faciliteze folosirea materialelor cu drepturi de autor în scop educațional. CAPD cere oficialilor de la Bruxelles să îmbunătățească excepțiile din propunerea de Directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind dreptul de autor pe piața unică digitală care, în forma actuală, nu se conformează nevoilor exprimate de profesori. Scrisoarea deschisă este susținută de 35 de școli, librării, asociații implicate în educație nonformală, dar și cadre didactice și experți în domeniu.

Mai multe detalii despre inițiativă găsiți, în engleză, aici.

Citiți textul integral al scrisorii deschise, în engleză.

Cerem excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă
Cum evaluezi acest articol?

Materialele autorilor invitați reflectă opiniile proprii și nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Mediawise Society.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.