MEDIAWISE SOCIETY

Cercetare și consultanță

Experții Mediawise Society realizează analize, rapoarte și cercetări în domeniul educației și culturii media, atât în cadrul acțiunilor noastre, cât și pentru organizații și alți beneficiari. Venim în întâmpinarea nevoii de informații actuale și riguroase într-un domeniu tânăr, dinamic și relevant pentru societatea noastră.

Avem experiență îndelungată de cercetare în instituții de învățământ superior și centre de cercetare, în proiecte internaționale și rețele europene de experți în educație media și digitală. Am participat la conferințe internaționale și în grupuri de experți la solicitarea instituțiilor naționale și europene. Folosim teorii și metode derivate din sociologie, studii culturale și media, științele comunicării și științele educației pentru a adresa provocările culturii și educației media.

Interesele noastre de cercetare includ:

 

Relația copiilor și tinerilor cu media și noile tehnologii

Drepturi și responsabilități online, siguranța online, citirea, înțelegerea și evaluarea formatelor media.

Folosirea conținuturilor și instrumentelor media în educație

Colaborare, participare, interactivitate, plăcerea învățării, gândire critică și creativă prin media, e-learning, edutainment.

Forme de comunicare și persuasiune în mass-media

Sfera publică, rețele și comunități online, comunicare multimodală, producție și reprezentare, propagandă.

Analize și policy-briefs

Politici culturale și educaționale, educație media disciplinar și transversal, cultura media, resurse educaționale deschise, competențe media.

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.

DONEAZĂ!