MEDIAWISE SOCIETY

Viziune și valori

Trăim într-o lume a multi-tasking-ului, a interactivității și a globalizării. În acest context, educația media nu caută răspunsuri corecte, ci te îndeamnă să îți pui întrebări pertinente.

La Mediawise dezvoltăm competențele media și digitale în rândul copiilor, tinerilor și adulților și sprijinim introducerea educației media în școli, instituții și organizații. Folosind butonul de mai jos, poți afla mai multe despre activitățile noastre.

Viziunea noastră

Cultivăm competențe de viață

gandire-critica

Încurajăm scepticismul sănătos, gândirea critică și învățarea creativă.

Prin dezbateri, dialog și exprimarea liberă a opiniilor, respectând drepturile și diversitatea celorlalți, înțelegem mai bine comunicarea și producția media și digitală.

Învățăm împreună

competente-social-media

Competențele media și digitale sunt transversale - pot fi învățate și aplicate în mai multe domenii, meserii și situații de viață. Susținem, astfel, inovația în educație prin folosirea unor metode variate, constructiviste, mixte și asistate de tehnologie pentru creșterea motivației de învățare, adaptarea la nevoile elevilor și integrarea mediilor folosite de ei în mod curent.

Construim o comunitate

comunitate

Prin colaborarea și interacțiunea celor interesați de educația și cultura media, indiferent de vârsta, proveniența, specializarea sau rolul lor educațional, putem învăța unii de la alții și îmbunătăți calitatea educației. Punem bazele schimbărilor sociale cu ajutorul profesorilor, bibliotecarilor și părinților, dar și a altor organizații neguvernamentale și a instituțiilor de educație.

Valorile noastre

Egalitate de șanse și acces la educație

Competențele media și digitale pot fi dobândite de orice copil, cu condiția ca acesta să aibă acces neîngrădit la educație. Susținem educația și resursele educaționale deschise ce vin în sprijinul nevoilor profesorilor, bibliotecarilor, părinților și copiilor din orice mediu.

Gândire critică și
cunoaștere

Media pot fi cunoscute și înțelese cel mai bine făcând apel la gândirea critică.

Prin toate activitățile noastre, vrem să oferim tinerilor și publicului larg un spațiu de cunoaștere susținut de cele mai noi surse și metode de informare recunoscute în domeniu.

Inovație și
creativitate

Studiile media și producția creativă merg mână în mână, în special când ne folosim de posibilitățile tehnologiei digitale în educație.

Creăm ca să învățăm și inovăm când ne lovim de întrebări și probleme noi în educația media.

Diversitate

Diversitatea stă la baza activităților noastre, pornind de la materialele oferite și mergând până la publicul țintă, media de promovare, precum și metodele de predare. Ne adaptăm contextelor și nevoilor actuale fără a pierde din vedere misiunea asumată.

Transparență

Studiul media presupune și un exercițiu de transparentizare, de aducere la lumină a unor aspecte ce se doresc a fi ascunse. Transparența nu este o promisiune doar către beneficiarii și partenerii noștri, cât și o promisiune față de noi înșine.

Susține Mediawise Society

Ajută-ne să creștem Mediawise Society ca să oferim noi resurse de educație media, să dezvoltăm noi ateliere și cursuri despre media, să continuăm acțiunile noastre de #advocacy pentru educație media în școli și să punem bazele cercetării independente în rândul consumatorilor și utilizatorilor media!

Echipa Mediawise

Nicoleta Fotiade

Expert formator în educație media

Președinte Mediawise Society
Expert- formator în educație media și digitală

Nicoleta Neacșu

Coordonatoare financiară

email

Robert Ștefanof

Editor - formator educație media

email

Anca Velicu

Coordonatoare proiect

Bogdan Gherasim

Coordonator Editorial

Consiliul Director / Executive Board

Nicoleta Fotiade

Președintă Mediawise Society

Consiliul Consultativ / Advisory Board

David Buckingham

Marea Britanie

Renee Hobbs

Media Education Lab (SUA)

Evelyne Bevort

Franța

Christophorou Christophoros

Cipru

Voluntari

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.

DONEAZĂ!