parallax background

eMerge – Un nou newsletter internațional despre reprezentări de gen și educație media

decembrie 2, 2022
eMerge – newsletter internațional despre reprezentări de gen și educație media

Suntem în al doilea an din proiectul eMerge, un proiect internațional la care lucrăm împreună cu profesori din România, Belgia, Italia și Grecia să creăm și să testăm resurse educaționale deschise și un curs online autonom care va fi lansat în curând.

eMERGE (e-Media Education about Representations of Gender) își propune să ofere profesorilor competențele media necesare pentru a deconstrui împreună cu elevii lor reprezentările de gen și stereotipurile înrădăcinate în practicile lor media și în cultura pop cu care interacționează.

Te invităm să fii la curent cu noutățile din proiect și să te abonezi la newsletterul eMerge în limba engleză – vei primi informații despre cele mai noi resurse disponibile pe tema educației media și egalității de gen.

Ne bucurăm că facem parte din proiectul eMERGE împreună cu prietenii și colegii de la Média Animation ASBL (Belgia), Universitatea din Palermo (Università degli Studi di Palermo) și Athens Lifelong Learning Institute.

Unul dintre rezultatele noastre: Ghidul eMerge de educație și cultură media este o resursă disponibilă în limba română, dedicată profesorilor care vor să afle mai multe despre cultura media a elevilor.

Cele 6 activități din ghid pot fi folosite ca introducere pentru alte ore mai aprofundate pe teme precum: reprezentare și stereotipuri de gen, dezinformare, rolul mass-mediei / rețelelor sociale într-o societate democratică, conceptul de cultură etc.

Ce facem în proiect:

  • Creăm o metodologie de educație și cultură media
  • Dezvoltăm competențele media ale profesorilor
  • Familiarizăm profesorii cu strategii de educație media
  • Creștem gradul de conștientizare a elevilor 
  • Promovăm cetățenia activă în comunitățile locale
  • Oferim resurse educaționale deschise 
  • Împărtășim informații la nivel european

Abonează-te aici la newsletterul eMerge despre reprezentări de gen și educație media!

eMerge – Un nou newsletter internațional despre reprezentări de gen și educație media
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citește mai mult