parallax background

Scenarii de învățare eMERGE: prezentare pe scurt

noiembrie 26, 2023

Descoperă seria de scenarii de învățare eMERGE. Te ajută să abordezi la clasă reprezentarea de gen prin educație media.

Stereotipurile de gen sunt des întâlnite în reprezentările media și în cultura pop, iar educația media ne oferă abordarea necesară pentru a le deconstrui. Însă mulți profesori ne spun că nu au experiență cu aceste subiecte și că au nevoie să dobândească cunoștințe și abilități pentru a putea preda lecții de educație media la școală.

Proiectul european eMERGE – Educație e-Media despre reprezentări și gen urmărește să răspundă acestei nevoi și oferă resurse libere pentru profesorii care doresc să abordeze egalitatea de gen prin educație media la clasă. Descarcă mai jos prezentarea pe scurt a scenariilor de învățare:

 

eMERGE este rezultatul colaborării a organizațiilor și profesorilor din patru țări europene – România, Belgia, Italia și Grecia. Împreună am lucrat la o varietate de materiale care să fie utile cadrelor didactice interesate să abordeze problema reprezentărilor de gen în media.

Instruiește-te

Am publicat patru cursuri online, ce pot fi parcurse în ritm propriu, gratuit, de profesorii care vor să își dezvolte competențele media și digitale, în special pe probleme de gen.

Inspiră-te

Am realizat un ghid cu sprijinul căruia profesorii pot înțelege mai multe despre cum folosesc elevii media și 9 scenarii de învățare, testate de profesori, care antrenează competențele de analiză și producție media ale elevilor pe probleme de gen.

Pune în practică

Am identificat bune practici și recomandări de educație media pentru egalitate de gen în școală, în urma testării materialelor eMerge cu peste 500 de elevi din România, Italia, Belgia și Grecia.

Află mai multe despre resursele eMERGE pe platforma project-emerge.eu.