parallax background

Poți lansa dezbateri sau promova cauze sociale cu o memă?

iunie 14, 2022

MEMĂ (sg.) / MEME (pl.): o imagine, un videoclip, un text etc., de obicei, de natură umoristică, copiată și răspândită rapid de către utilizatorii online, adesea cu mici variații. (Oxford Living Dictionary)

Dincolo de componenta umoristică, MEMA – ca și alte instrumente de comunicare online familiare mai ales utilizatorilor tineri – poate fi folosită la creșterea implicării civice online a acestora.

Lansăm proiectul ”Schimbă lumea cu o MEMĂ! Educație media pentru Cetățenie Activă” 

Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch vor dezvolta un curs și un ghid de implicare civică online ‘Educație Media pentru Cetățenie Activă’. La curs vor participa, cu sprijinul Consiliului Național al Elevilor, tineri cu vârste între 14 și 19 ani din toate regiunile țării.

Ne propunem ca tinerii să dezvolte competențe noi de analiză critică și creație media, care să-i ajute să se implice în acțiuni civice și de apărare a drepturilor omului folosind instrumente de comunicare online familiare precum memele, dar al căror potențial civic rămâne încă neexplorat.

Proiectul este derulat de Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch, cu sprijinul Consiliului Elevilor și beneficiază de o finanțare în valoare de 50.195,35 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Proiect derulat de: