parallax background

Înscrieri la cursul de activism civic online pentru elevi de liceu

octombrie 4, 2022

Vă invităm la cursul de activism civic online pentru elevi de liceu din perioada În perioada octombrie – noiembrie 2022. Sesiunile vor fi organizate și ghidate de Nicoleta Fotiade (Mediawise) și Ionuț Codreanu (ActiveWatch).

Calendar sesiuni:

  • Seria I (maxim 20 de participanți) – 21, 22 octombrie 2022, 11 nov 2022
  • Seria a II-a (maxim 20 de participanți) – 28, 29 octombrie și 12 noiembrie 2022

Fiecare întâlnire va avea loc via Zoom și se va desfășura în intervalul orar 09:00 – 13:00 (adică circa 4 ore, care vor zbura ca și cum n-ar fi fost).

Termen de înscriere: 10 octombrie ora 23:59. Pe 13 octombrie vei primi emailul prin care ți se va confirma dacă ai fost selectat/ă la curs.

Completează aici formularul de înscriere.

Ce vom discuta și vom face în aceste întâlniri:
Vom explora împreună strategii și instrumente care să ajute să facem trecerea de la utilizator media la cetățean digital. Pentru că nu sunt suficiente probleme câte meme putem noi face, vom căuta soluții creative pentru a crește implicarea civică în comunitățile noastre.

La finalul acestor întâlniri:

  • Vom înțelege că fiecare voce contează când urmărim schimbări pozitive în comunitate.
  • Vom ști să ne stabilim obiective realiste, să ne adaptăm mesajele la context și la audiență, dar și să evaluăm critic mesajele media
  • Vom pune bazele a 5 campanii civice online* relevante și creative, pe care le vom rula până în primăvara anului viitor.

Notă: Temele de campanie vor fi alese și dezvoltate de participanții la curs, în mod democratic, sub îndrumarea discretă și curioasă a trainerilor.

Cine poate participa:
Tineri de liceu, cu apucături civice sau doar curioși, care sunt dispuși să construiască mai multă solidaritate în comunitățile lor, fie ele offline sau online. Pot participa din orice colț al României.

La finalul cursului:

  • participanții vor primi adeverințe (deci îți vei putea motiva absențele de la școală)
  • la solicitare, recomandări pentru continuarea studiilor sau pentru completarea dosarului academic-profesional.

Evenimentul face parte din proiectul ”Schimbă lumea cu o MEMĂ! Educație Media pentru Cetățenie Activă” derulat de Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch și Consiliul Național al Elevilor, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!