parallax background

Cafeneaua de Ştiinţă: Implicarea civică a tinerilor în era rețelelor sociale.

octombrie 3, 2022

Luni, 3 octombrie, de la ora 19:00 le puteți urmări în direct pe Nicoleta Fotiade și Anca Velicu la o discuție despre implicarea civică a tinerilor în cadrul emisiunii Cafeneaua de Știință, Radio România Cultural, transmisă de la Librăria Humanitas Cişmigiu. Discuția vine în contextul publicării raportului de cercetare Implicarea civică a tinerilor văzută prin ochii lor, realizat de Anca Velicu din cadrul proiectului Schimbă lumea cu o MEMĂ.

Implicarea civică a tinerilor în era rețelelor sociale. De ce vocea lor contează.

Invitate:

Anca Velicu este cercetător la Institutul de Sociologie al Academiei Române, Laboratorul Sociologia Comunicării și a Spațiului Public. În 2009 a obținut titlul de doctor la Universitatea din București cu o lucrare despre Relația copiilor cu media și noile tehnologii de informare și comunicare. A participat la mai multe proiecte de cercetare, naționale și internaționale, cum ar fi: Kids’ digital lives during COVID times (coord. JRC), Copiii mici (0-8) și tehnologiile digitale (coord. de JRC-EC), The Digital Literacy and Multimodal Practices of Young Children (dir. Jackie Marsh), “Makerspaces in the early years: enhancing digital literacy and creativity” (MakEY, dir. J. Marsh). Anca este implicată și în societatea civilă, fiind printre membrii fondatori ai Asociației Digital Lives. Research, Education, Innovation și membru în Comitetul Național Consultativ al Orei de net (Salvați Copiii).

Nicoleta Fotiade este expertă – formatoare în domeniul educaţiei media și digitale, (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și resurse educaționale de educație media, inclusiv a două manuale pentru liceu. Nicoleta lucrează cu profesori, bibliotecari și formatori, dar și cu tineri în proiecte și ateliere de educaţie media de aproape 20 ani. Crede că educația media ar trebui să fie parte integrantă în formarea noastră pe tot parcursul vieții. Este președinta asociației Mediawise Society (mediawise.ro), co-fondatoare a International Association of Media Education (iame.education) și timp de 6 ani a predat un curs de Educatie și Cultură Media la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București.

Proiectul Schimbă lumea cu o MEMĂ! este derulat de Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch, cu susținerea Consiliul Național al Elevilor și beneficiază de o finanțare în valoare de 50.195,35 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă