parallax background

Recomandări pentru profesori: Egalitate de gen și reprezentare media a genului

august 5, 2023

Utilizarea media și cultura populară joacă un rol important în viața cotidiană a copiilor și tinerilor noștri. Într-o anumită măsură, această practică atât de prezentă influențează dezvoltarea identității și a relațiilor lor și modul în care percep genul. Ceea ce văd, citesc sau aud în media care îi înconjoară are și implicații personale.

Acțiunile de educație media pot fi un ajutor important pentru a ne chestiona prejudecățile și a observa cum un subiect atât de complex precum genul este adesea prezentat în termeni foarte rigizi, care depreciază sau limitează caracteristicile feminine sau masculine la unele generalizări abuzive.

Îți propunem un set de recomandări ce rezumă întregul proces eMerge. Sperăm că te vor ajuta să predai despre reprezentările de gen în media și în cultura pop fără să-ți fie teamă de posibilele implicații ale abordării unui subiect sensibil la clasă, luând în considerare egalitatea de gen și dezbaterea deschisă. Bibliotecarii interesați de acest subiect pot să folosească resursele eMerge pentru a se autoinstrui și pentru a adapta activitățile la bibliotecă.

Sperăm să îți fie de folos!

Descarcă aici ghidul online: Egalitate de gen și reprezentare media a genului!