parallax background

Mediawise Society la One World Romania – ediția 17

aprilie 16, 2024

Pentru al doilea an consecutiv, ne-am bucurat să fim alături de Juriul Liceenilor la One World Romania, Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului, ediția 17.

Adolescenții de la mai multe licee din București au vizionat și dezbătut filme documentare din programul festivalului, urmând să decerneze premiul One World Romania 2024 filmului documentar care a provocat cele mai multe dezbateri. În final, două filme au primit premiul – „Rejeito” (r. Pedro de Filippis”) și „Three Promises” (r. Yousef Srouji).

Implicarea Mediawise Society în programul festivalului a continuat cu sesiuni interactive de educație media și analiză alături de liceeni, coordonate de tutorii Nicoleta Fotiade și Ionuț Mareș.

Proiectul Documentare la bibliotecă a revenit la festivalul One World Romania cu o dezbatere despre programele pe care le oferă bibliotecile în prezent pentru diferite comunități, pornind de la exemplul Bibliotecii Publice din New York, portretizată de renumitul regizor de film documentar Frederick Wiseman în Ex Libris: The New York Public Library.
 
Parteneriatul dintre Asociația One World Romania și Mediawise Society își propune să dezvolte competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar despre drepturile omului ca material didactic. 

Gala de închidere a OWR17