Înscrie-te la conferința online “Educație media în programa școlară”

WEBINAR: Can Journalists Be Part of Media Education? Main Ideas Discussed.
July 16, 2020
Tinerii în era informațiilor online
November 19, 2020

Înscrie-te la conferința online “Educație media în programa școlară”

Ești profesor de socio-umane și ești interesat de metode interactive de predare prin instrumente media? Înscrie-te până în data de 31 octombrie 2020 la conferința “Educație media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane.

Conferința va avea loc online în perioada 20-21 noiembrie 2020 și este organizată de Asociația Culturală Constrasens în parteneriat cu Mediawise Society și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).

De ce să participi?
 • Te familiarizezi cu Caietul de educație media. Ghidul profesorului pentru disciplinele socio-umane;
 • Beneficiezi de ateliere aplicate de educație media;
 • Vei cunoaște resurse educaționale digitale și metode interactive de predare prin instrumente media.

Scopul nostru este să introducem în procesul de predare-învățare din școli dobândirea de competențe media, de selecție valorică, analiză și raportare critică la mesajele media, de a educa tinerii să înțeleagă, să privească critic și să știe să analizeze imaginile care le invadează spațiul public-privat. Propunem invitaților, activități și metode de lucru, pe care aceștia le vor putea utiliza la orele de curs. (Andrea Reisz, CONTRASENS)

Astăzi, când comunicațiile și mass-media domină spectrul socio-cultural, economic și politic, nu ar fi deloc exagerat să admitem că un individ lipsit de abilitatea de a înțelege mecanismele media este în aceeași măsura omul analfabet de acum un secol, pe care incapacitatea de a citi un text l-ar fi trimis la marginea societății. (Nicoleta Fotiade, Mediawise Society)

Invitati:
 • Nicoleta Fotiade, expertă și formatoare în domeniul educației media și comunicării, membră fondatoare și președinte Mediawise Society;
 • Adina Baya, Lector în Științe ale comunicării la Universitatea de Vest;
 • Sergiu Spătan, doctorand în filozofie al Universității din Hamburg;
 • Andrea Reisz, PhD, Director de Program în cadrul CONTRASENS și moderator al Conferinței
Confirmă azi prezența la eveniment:
 • andrea_reisz@hotmail.com
 • struta.cristina@yahoo.com
 • WhatsApp: 0729076080

Află mai multe detalii despre conferință, aici! Evenimentul face parte din proiectul Acces Media dezvoltat de Asociația Culturală Contrasens.

4 Comments

 1. LORI GHITA says:

  Bună seara! Sunt interesată să particip la această conferință online. Tema mi se pare de actualitate și de mare ajutor în activitatea mea didactică, fiind profesor de geografie care predă atât la gimnaziu cât și la liceu.

 2. Ileana Baicu says:

  Buna ziua,
  Doresc sa particip la conferința online “Educație media în programa școlară”
  Multumesc

Leave a Reply