Implicarea civică a tinerilor – interviu la Radio România Cultural
VIDEO: ”Rolul jurnaliștilor în educație media” la Simpozionul European de Jurnalism
December 16, 2022
Evaluarea în educație este costisitoare, dar necesară. Studiu de caz: eMerge
January 13, 2023

Implicarea civică a tinerilor – interviu la Radio România Cultural

Una din realizările importante pentru noi în 2022 este cercetarea ”Implicarea civică a tinerilor văzută prin ochii lor”. Anca Velicu a povestit mai multe despre rezultatele cercetării la emisiunea Stiinta 360 de la Radio România Cultural.

Tinerii ajung la implicare civică în multe moduri, cauzele sunt adesea un complex de factori interni și externi. Sunt interesați de mai multe cauze și se pot activa daca intervine un eveniment de discriminare în școala sau în mediul lor, de exemplu. Însă dacă nu sunt încurajați, nu au contact cu o organizație sau instituție care să susțină implicarea lor sau au parte chiar de consecințe negative, cum ar fi bullying-ul, e posibil să nu se implice formal și activ.

Ascultă aici interviul!
Citește aici raportul cercetării!

Cercetarea face parte din proiectul “Schimba lumea cu un MEME! Educație media pentru cetățenie activă” derulat de Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch, cu sprijinul Consiliului Elevilor și beneficiază de o finanțare în valoare de 50.195,35 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.


Proiect derulat de:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *