parallax background

Cum să urmărești o dezbatere electorală televizată – plan de atelier actualizat după testare

ianuarie 7, 2017
dezbatere

Ultimul eveniment pe agenda Mediawise de anul trecut a fost testarea atelierului „Cum să urmărești o dezbatere electorală la televizor”

Am scăzut durata activităților, am îmbunătățit organizarea sesiunilor de lucru, am optimizat materialele auxiliare de lucru cu elevii. Am adaptat etapele materialului ca să se potrivească cât mai bine cu realitățile și limitările de timp și resurse din clasă, să fie un ghid de lucru cât mai accesibil profesorilor.

„Elevii participă la dezbateri, ei înșiși sunt debateri buni. Dar pot fi și ușor de manipulat de către formatorii din școală sau din spațiul public. De aceea, un asemenea atelier le propune definirea unui cadru de gândire, identificarea unor instrumente care să le permită trierea  informațiilor  din media și dezvoltarea propriului spirit critic și analitic. Documentarea este vitală. Apoi, vizionarea sau ascultarea unui material, reprezintă forme de a verifica și de a corobora conținuturile proprii cu ceea ce oferă un material media. Iar discuția finală îmbunătăteste percepția asupra unui proces/ fenomen”.

– Camelia Marin, profesoară Liceul C.A. Rossetti, București

Mulțumim doamnelor profesoare Anda Barbu, Magda Stan, Camelia Marin și Mihaela Milostivu pentru participare la testarea planului de atelier și pentru sugestiile utile.

La adaptarea și testarea acestui material au contribuit: Adina Ionescu (inițiativă, traducere & editare), Nicoleta Fotiade (adaptare, editare, redactare materiale auxiliare) & Robert Găinescu (adaptare & redactare materiale auxiliare).

Atelierul urmează să intre în oferta de ateliere Mediawise din februarie 2017.

Invităm profesorii și formatorii să se înscrie AICI