MEDIAWISE SOCIETY

Ateliere și cursuri

Ateliere și cursuri de educație media pentru copii și tineri, profesori, bibliotecari și alți profesioniști din domeniul educației, în funcție de nevoile de învățare. Ofertă disponibilă mai jos. Numai cu înscriere de grup: minim 10 – maxim 20 participanți.

La atelierele noastre, vei înțelege:

1) cum funcționează media;

2) cum îți influențează obiceiurile și alegerile;

3) ce rol și utilitate au în viața ta;

4) cum să te informezi și să înțelegi tehnicile dezinformării si ale propagandei;

5) cum să fii un consumator critic și un utilizator media responsabil;

6) cum să dezvolți strategii de educație media pentru elevii tăi, fie că sunt copii, tineri sau adulți.

Propunerile tematice pot veni atât din partea Mediawise Society, cât și din comunitate. Unde: școli, grădinițe, organizații neguvernamentale, biblioteci, instituții sau la sediul nostru. Durată: flexibil.

Înscrie grupul tău pentru unul dintre atelierele Mediawise listate mai jos completând formularul de contact.

Mind Over Media: Propagandă pentru gândire critică (elevi liceu, profesori, bibliotecari)

Află cum să recunoști propaganda vizuală contemporană și ce tehnici de comunicare folosește.

Cum te uiți la o dezbatere electorală televizată (elevi liceu, profesori)

Atelierul este un instrument util de analiză a dezbaterilor electorale televizate în timpul căruia le poți vorbi elevilor tăi despre importanța alegerilor și despre rolul dezbaterilor în procesul electoral.

Happy Onlife (elevi 8-12 ani, profesori, bibliotecari)

Introduce jocul online Happy Onlife profesorilor și bibliotecarilor pentru a-l folosi în clasă sau la bibliotecă ca instrument de lucru în discuțiile sau atelierele despre Internet pentru copii și tineri.

Cum mă informez online (profesori și elevi de liceu)

Știi să evaluezi credibilitatea unei surse de informații? Te informezi în special pe social media? Dacă ai peste 16 ani, vino la atelierul nostru și vei învăța cum să verifici informațiile și să identifici derapajele din știri.

Copiii în fața ecranului. Real vs. imaginar (elevi 5-7 ani)

Copiii vor învăța despre distincția dintre fapte/întâmplări reale și ficțiune, așa cum apar în diverse formate TV sau online. Vor face distincția între tipuri de programe televizate – informative și de divertisment – și rolul acestora în televiziune.

Ce este publicitatea (elevi 5-8 ani)

Copiii vor învăța despre rolul materialelor publicitare de a influența cumpărarea produselor, pe care le cunosc și le folosesc zilnic. Vor face diferența între imagini cu conținut publicitar și non-publicitar într-o serie de întrebări și discuții.

Copiii și mediul online (părinți)

La atelierul „Copiii și mediul online”, părinții (cu copii între 0-12 ani) vor afla strategii de mediere parentală activă – de îndrumare a copiilor în mediul online și vor cunoaște avantajele și dezavantajele folosirii uneltelor de control parental.

Înscriere

Completează formularul alăturat și înscrie grupul tău într-unul din atelierele Mediawise.

Află cum a fost la atelierele Mediawise Society

mai 18, 2019

Cum receptăm și distribuim propaganda electorală?

Orice campanie electorală include și producția de propagandă iar reclamele partidelor politice sunt rareori analizate ca propagandă în spațiul public. În acest context, am răspuns la invitația Centrului Europe Direct Vâlcea de a discuta, în cadrul a două ateliere cu membri ai societății civile, elevi și bibliotecari, despre cum putem analiza mesajele propagandistice astfel încât să le putem recepta într-un mod mai critic. Împreună cu participanții, am observat tehnicile comune folosite de postere și videoclipuri electorale și am evaluat impactul lor social.
decembrie 23, 2018

Interviu – Ana-Maria Ghioc, prof. CN Grigore Moisil București: „Atelierul Mind Over Media ne oferă o resursă inestimabilă”

Mediawise Society vine în sprijinul profesorilor cu proiecte de lecție, materiale de învățare gratuite. Descoperă un interviu despre Mind Over Media, o platformă online interactivă creată de Mediawise Society pentru profesori. Ana-Maria Ghioc este unul dintre profesorii Colegiului Național Grigore Moisil, care te încurajează să integrezi noțiuni de educație media la școală, indiferent de materia pe care o predai.
decembrie 6, 2018

De ce profesorii și bibliotecarii recomandă atelierul „Propagandă pentru gândire critică”

Peste o sută de profesori și bibliotecari din București și din țară (Pitești, Brăila, Târgu Mureș) au participat deja la atelierul #mediawise. Ei au aflat cum să recunoască propaganda vizuală contemporană și ce tehnici de comunicare folosește, au identificat exemple de propagandă în context românesc și au apreciat impactul acestora folosindu-se de platforma digitală gratuită Mind Over Media România.
octombrie 31, 2018

Atelier la Târgu Mureș. Cu ochii pe propaganda naționalistă

Mediawise a organizat un atelier despre propaganda naționalistă la Târgu Mureș. Organizatorii au dezbătut cu 13 bibliotecari din județul Mureș. Au dezbătut mesaje de propagandă pe tema referendumului. Participanții au dezbătut propaganda din ultimele săptămâni și au publicat-o pe platforma online Mind Over Media Ro ce conține diverse exemple de propagandă contemporană din spațiul românesc.

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.

DONEAZĂ!