parallax background

De ce profesorii și bibliotecarii recomandă atelierul „Propagandă pentru gândire critică”

decembrie 6, 2018

Într-o lume supra-saturată de informație și acces ușor la diverse platforme de socializare online, atelierul “Laborator de propagandă: Propagandă pentru gândire critică” este foarte util pentru profesori, bibliotecari și alți profesioniști din domeniul educației.

Peste o sută de profesori și bibliotecari din București și din țară (Pitești, Brăila, Târgu Mureș) au participat deja la atelierul #mediawise. Ei au aflat cum să recunoască propaganda vizuală contemporană și ce tehnici de comunicare folosește, au identificat exemple de propagandă în context românesc și au apreciat impactul acestora folosindu-se de platforma digitală gratuită Mind Over Media România.

VEZI AICI PROPAGANDA ANALIZATĂ DE PARTICIPANȚII LA ATELIER

Participarea la atelier a fost un prilej foarte bun pentru profesori și bibliotecari să-și exerseze atât competențele digitale, cât și abilitățile de gândire critică și argumentare. Cursul a pus la dispoziție o platformă interactivă de învățare despre propagandă, planuri de lecție și resurse educaționale care pot fi utilizate cu ușurință la clasă sau la bibliotecă, împreună cu elevii.

„La atelier este o atmosferă de comunicare lejeră, iar întrebările sunt acelea în care după fiecare discuție te simți mai aproape de tine însuți, de adevăr, de o percepție mai obiectivă asupra ceea ce se întâmplă”

– Prof. Iulia Perju, Colegiul Național Grigore Moisil București

“După ce ne facem o idee despre cum funcționează propaganda, putem mai departe să mergem să le prezentăm elevilor noștri ce am învățat aici”

– Prof. Emilian Colceru, Colegiul Național Iulia Hașdeu București.

Vezi cum a fost la atelierul Mediawise despre propagandă și dă mai departe și altor colegi.

Seria de ateliere „Propagandă pentru gândire critică” face parte din proiectul Mind Over Media.

De ce profesorii și bibliotecarii recomandă atelierul „Propagandă pentru gândire critică”
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citește mai mult