Atelier #Târgu Mureș – cu ochii pe propaganda naționalistă
PODCAST: Mă întreb deci exist – cum dezbatem propaganda online la școală
October 18, 2018
Propagandă pentru gândire critică cu profii de la liceul Iulia Hașdeu
November 6, 2018

Atelier #Târgu Mureș – cu ochii pe propaganda naționalistă

Pe 5 octombrie 2018 am deschis sezonul de toamnă de ateliere Mediawise Society la Târgu Mureș. Ne-am întâlnit cu 13 bibliotecari din județul Mureș, cu care am dezbătut mesaje de propagandă și le-am evaluat impactul social.

Organizat cu doar o zi înainte de votul pentru Referendumul de redefinire a familiei în Constituție, atelierul a fost un spațiu util pentru discuții animate pe tema referendumului. Participanții au dezbătut propaganda din ultimele săptămâni și au publicat-o pe platforma online Mind Over Media Ro ce conține diverse exemple de propagandă contemporană din spațiul românesc.

VOTAȚI PROPAGANDA IDENTIFICATĂ DE BIBLIOTECARII DIN MUREȘ!

[1] [2] [3] [4]

 

Au fost discutate și exemple de propagandă din registrul naționalist. Un mesaj distribuit pe Facebook de B1.ro în septembrie 2017 le-a atras atenția participanților. Au recunoscut tehnicile de propagandă utilizate și au catalogat mesajul ca fiind instigator și menit să stârnească sentimente agresive față de alt grup etnic și față de subiectul autonomiei Ținutului Secuiesc.

BENEFIC SAU NOCIV? Votează impactul acestui mesaj!

Întâlnirea face parte din seria de ateliere Laborator de propagandă ce promovează competențe media și gândirea critică pentru a descifra mai ușor tehnicile de comunicare propagandistică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *