Dacă ai copii cu vârste până în 10 ani și te preocupă relația lor cu media digitale și online – adică numai gândul că la un moment dat copilul tău va intra (sau a intrat deja) în lumea Internetului te paralizează – vino să povestim despre ce fac copiii în mediul online și timpul petrecut în fața ecranului. Vei afla despre strategii de mediere parentală activă – de îndrumare a copiilor în mediul online. Sperăm să întâlnim și părinți care aplică deja astfel de strategii și vor să ne împărtășească din experiența lor.
Discuția va fi condusă de Nicoleta Fotiade, expert în educație media, formatoare, editor și (co) autoare a mai multe studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice. Nicoleta lucrează cu copii și adulți în proiecte și ateliere de educație media de peste 13 ani. În 2006 a absolvit University of Westminster din Londra (UK) cu un Master în Comunicare. Este membră fondatoare a Mediawise Society și ActiveWatch.
Un alt motiv pentru întâlnire: mizăm pe feedback-ul tău pentru a pregăti ateliere de educație media croite pe nevoile și preferințele copiilor și părinților.
Te asteptăm în spatiul Librăriei HECATE, joi, 22 aprilie 2016 pe strada Olari nr.8, incepand cu ora 18.15
Te poți înscrie pe e-mail la adresa office@mediawise.ro sau printr-un mesaj privat pe paginile Hecate sau Mediawise Society. Locurile sunt limitate.
Dacă o oră nu va fi de ajuns, suntem flexibili, ne putem întinde puțin mai mult 🙂
2 Comments
Bine ar fi daca ne-am incuraja copiii sa faca activitati extrascolare pentru a evita sedentarismul, dar si efectele adverse care vin odata cu dezvoltarea tehnologiei. Odata cu venirea anului scolar, voi incerca sa o inscriu la diferite sporturi, dar si la o scoala de dans, unde merge nepoata mea( http://stop-and-dance.ro/) apoi voi vedea ce ii place cel mai mult si unde vrea sa ramana.
Și noi încurajăm sportul și efortul fizic. Dar îi mai încurajăm pe părinți să se implice în relația (inevitabilă) copilului cu mediul online. Sunt două aspecte complementare în educația copilului. Internetul și dispozitivele mobile sunt o realitate socială și culturală în viața copiilor, care nu poate fi ignorată și nu ar trebui antagonizată altor activități. Copiii cresc cu noua tehnologie, vrem, nu vrem.