parallax background

Atelier: Media Literacy Observatory for Active Citizenship and Sustainable Democracy

octombrie 6, 2022

Centrul pentru Inovare Publică vă invită marți, 11 octombrie, începând cu ora 10.30, la workshopul online @Melia organizat în cadrul proiectului MELIA OBSERVATORY – Media Literacy Observatory for Active Citizenship and Sustainable Democracy, co-finanțat de Uniunea Europeană (FEDR, IPA) prin Programul Transnațional Dunărea, în cadrul unui consorțiu format din 23 de membri (16 parteneri în proiect și 7 parteneri asociați) din 15 țări europene.

În multe țări din regiunea Dunării, dezvoltarea competențelor cetățenilor cu privire la mass-media și la cetățenia activă se află cu mult în urma unor țări mai dezvoltate ale Europei. De aceea, prin organizarea workshopului @Melia dorim să promovăm importanța educației media în viața de zi cu zi și să prezentăm o parte din rezultatele proiectului MELIA OBSERVATORY.

Pentru a discutat despre importanța educației media, am invitat-o alături de noi pe Nicoleta Fotiade, expert – formator în domeniul educației media care vă propune o sesiune introductivă despre beneficiile și implicațiile sociale și culturale pe care cursurile de educație media le pot aduce tuturor celor care se informează, socializează sau se distrează în universul media, în fiecare zi.

Despre rezultatele proiectului MELIA OBSERVATORY și despre cum pot fi utilizate acestea de către experți, profesori, reprezentanți ai societății civile și alte persoane interesate, în activitatea lor, va vorbi colega noastră, Nicoleta Voicu, manager de proiect și expert în cadrul proiectului.

Evenimentul va avea loc online, prin Zoom, și se adresează reprezentanților autorităților locale, naționale, profesorilor, reprezentanților societății civile, precum și tuturor celor care sunt interesați de subiect.

Persoană de contact: Nicoleta Voicu, Manager de Proiect, [email protected]