parallax background

Masă rotundă privind integrarea egalității de gen în învățământul preuniversitar

decembrie 7, 2022
Egalitatea de gen

Pe 6 decembrie, Mediawise Society a participat la Masă rotundă: Integrarea egalității de gen în învățământul preuniversitar unde a fost lansat manualul Egalitatea de gen, gândit ca material-suport pentru cadre didactice. Aici puteți descărca gratuit manualul.

Am discutat printre altele despre importanța susținerii la nivel instituțional a integrării unor astfel de teme în școli și despre provocările pe care le au de multe ori profesorii când încearcă să introducă subiecte sensibile la clasă.

Salutăm inițiativa de a integra educația despre egalitatea de gen în școli și venim în sprijinul acțiunilor Coaliția pentru Egalitate de Gen cu resursele noastre de educație media pentru reprezentare de gen produse în proiectul european eMerge. Mediawise Society spijină dezvoltarea competențelor media ale profesorilor pentru a putea deconstrui împreună cu elevii lor reprezentările de gen și stereotipurile înrădăcinate în practicile media și în cultura pop cu care interacționează.

Te invităm să afli aici mai multe despre ce am lucrat la proiectul eMerge și resursele deja disponibile gratuit. Te poți abona și la noul newsletter internațional eMerge despre reprezentări de gen și educație media aici.

Mai multe despre evenimentul EGALIS puteți citi în acest articol.

Egalitatea de gen în învățământul preuniversitar