“Copiii omoară broaște pe calculatorul din bibliotecă. Ce e de făcut?”
Behind the News: Daily News Application for Young Readers
January 30, 2015
Cine se teme de Internet
February 10, 2015

“Copiii omoară broaște pe calculatorul din bibliotecă. Ce e de făcut?”

Astăzi Radio Romania Cultural* a deschis o serie (sperăm) de discuții despre cum se raportează copiii la provocările mediului online și cât de importantă este medierea părinților.

Pornind de la datele raportului Net Children go Mobile, lansat la începutul acestui an, Nicoleta Fotiade și Anca Velicu au încercat să le ofere ascultătorilor o imagine despre cât de importante sunt astăzi competențele digitale. Atât pentru copii și adolescenți, care le folosesc din plin, cât și pentru părinți și profesori.

În ce-i privește pe părinți, aceștia ar trebui să își asume serios rolul de mediator în relația copilului cu mediul online. Pentru asta însă e nevoie de minime competente digitale, de multă comunicare (dialog) și încredere reciprocă.

Pe parcursul emisiunii au intrat în direct ascultători care au susținut că internetul e “o problemă” sau că “e rău să umble copilul pe net ca un om matur”. Ascultă răspunsurile în înregistrarea integrală a emisiunii. Tot acolo vei afla și răspunsul pe care l-a primit domnul îngrijorat, citat în titlu.

*la emisiunea Planeta Radio cu Corina Negrea.

[soundcloud]https://soundcloud.com/mediawise-society/educatie-media-la-radio-romania-cultural[/soundcloud]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *