parallax background

Lansare: Cercetarea Net Children Go Mobile în România

decembrie 14, 2014

Miercuri, 17 decembrie, suntem alături de colegii de la Institutul de Sociologie, care vor prezenta rezultatele cercetării NetChildrenGoMobile în România. Vom vorbi și despre inițiativa noastră de la Mediawise Society. La urmă, vom dezbate despre (ne)folosirea Internetului mobil în școli și (sperăm noi) vom propune și ceva recomandări.

Despre eveniment

Copiii noștri se dezvoltă digital, vorba lui George Hari. Cercetarea arată că vârsta medie a copiilor care utilizează Internetul este în scădere față de anul 2010. Deci copiii folosesc Internetul de la vârste tot mai mici. Școala însă nu e partenerul copiilor în practica online. Zilnic, în România, de șase ori mai mulți copii între 9 și 16 ani utilizează Internet-ul acasă, în propriul dormitor, decât la școală. Jumătate dintre copiii români care intră pe Internet știu cum să-și verifice informațiile online. Cel puțin așa zic ei. Aproape jumătate dintre copiii intervievați pentru studiu (48%) au spus că știu să verifice informațiile din mai multe surse online (49% este media UE7).

Acestea, alături de alte informații despre cum folosesc copiii oportunitățile Internetului, despre riscurile întâlnite online, sau despre implicarea părinților și a profesorilor în viața online a copiilor vor fi prezentate în prima parte a întâlnirii.

În a doua parte, vă invităm să luați parte la discuția despre (ne)folosirea Internetului mobil în școala românească și despre formele de educație media relevante. La finalul discuției, ne propunem să formulăm recomandări către instituțiile și persoanele cu activitate relevantă în educația cu și despre conținuturile digitale online (instituții de învățământ, profesori, formatori, dezvoltatori de conținut digital, părinți).

Cercetarea Net Children Go Mobile a cuprins șapte țări europene: Belgia, Danemarca, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia și România. În aceste țări, au fost efectuate anchete cantitative pe eșantioane reprezentative la nivel național. Acestora li s-au adăugat în faza a doua a cercetării calitative Germania și Spania. Institutul de Sociologie a coordonat cercetarea din România.

Răsfoiți raportul integral într-un format digital agreabil și ușor de citit, grație echipei de la editura LearnForward – NetChildrenGoMobile Romania.

Confirmări de participare

Vă așteptăm la Casa Academiei în Calea 13 septembrie, nr.13, aripa de est, etaj 4, sala de Consiliu. Confirmați participarea la [email protected] sau [email protected], până în 15 decembrie 2014.

Programul evenimentului:

09.45 – 10.00 Înregistrarea și primirea invitaților

10.00 – 11.00 Deschidere. Prezentarea rezultatelor cercetării Net Children Go Mobile în România. Sesiune de întrebări și răspunsuri.

11.00 – 11.15 Pauză de cafea

11.15 – 12.45 Sesiune de dezbatere și recomandări: Internet mobil la școală – regulament școlar general, abilitățile profesorilor și posibilitățile de folosire a Internetului mobil în clasă, percepția despre folosirea Internetului mobil în școală, conținuturi educaționale digitale, educație media, rolul părinților, părerea copiilor.