Atelier Mediawise: Cum mă informez online (16 +)

Știi să evaluezi credibilitatea unei surse de informații? Te informezi în special pe social media? Sau poate ești profesor și vrei să-ți ajuți elevii să se informeze mai bine online. Dacă ai peste 16 ani, vino la atelierul nostru și

  • vei învăța cum să verifici informațiile și să identifici derapajele din știri.
  • vei afla cum să identifici știrile false și dezinformarea
  • ce ar fi bine să faci ca să afli dacă informațiile pe care le accesezi online și le dai mai departe sunt corecte, complete, actuale și nu fac parte dintr-o campanie de manipulare.
  • Vei învăța să pui informațiile în contextul producției și distribuției lor.

Durata atelierului: 2 ore

Atelierul va fi condus de Nicoleta Fotiadeexpert în educație media, formatoare, editor și (co) autoare a mai multe studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice. Nicoleta lucrează cu copii și adulți în proiecte și ateliere de educație media de 13 ani. În 2006 a absolvit University of Westminster din Londra (UK) cu un Master în Comunicare. Este membră fondatoare a Mediawise Society și ActiveWatch. 

Un jurnalist/specialist în media de informare va fi prezent la discuție (tbc).

GALERIE FOTO de la primul atelier. Invitat: jurnalistul Dragoș Pătraru

Asigură-ți un loc la următorul atelier! (TBC) Completează formularul de mai jos și așteaptă confirmarea locului tău, ziua și locul atelierului via email, înainte să plătești taxa de participare de 65 de lei prin transfer bancar la:

  • Asociația MEDIAWISE SOCIETY
  • Cont bancar (IBAN): RO71INGB0000999905449772
  • ING Bank București Centrală

Poți folosi și înscrierea de grup. Vezi formular online!

REDUCERI:

  • Ești membru susținător Mediawise, primești 30% reducere la taxa de participare. Menționează asta în câmpul de detalii al formularului.
  • Primești 20% reducere pentru fiecare participant nou pe care îl înscrii la atelier. Menționează asta în câmpul de detalii al formularului.

Asociația Mediawise Society se susține din contribuția membrilor susținători și a beneficiarilor săi direcți. Contribuția ta financiară susține organizarea permanentă a atelierelor de educație media și producția de resurse educaționale.

AFLĂ cum poți susține Mediawise!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii / Fields marked with a * are required

Te așteptăm!
Echipa MEDIAWISE Society

 Verifică credibilitatea informațiilor folosind ghidul nostru în 7 pași sau urmărește întrebările de verificare a dezinformării în dezbateri

Atelier Mediawise: Cum mă informez online (16 +)
Cum evaluezi acest articol?

Materialele autorilor invitați reflectă opiniile proprii și nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Mediawise Society.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.