Resurse educaționale Mediawise Society

Programul de resurse educaționale al Mediawise Society conține planuri de lecție și activități educaționale ce pot fi folosite pentru dezvoltarea competențelor media și digitale de către profesori, bibliotecari și părinți. Profesorii pot folosi resursele noastre atât la clasă, prin conectarea lor cu structuri și competențe prevăzute în programa școlară, cât și în activități extra-curriculare, dedicate educației media.
Colecția cuprinde creații proprii Mediawise Society sau materiale de educație media traduse și adaptate din engleză și franceză, dar și resurse create de membri ai comunității de practică. Folosește-le în diverse situații de învățare, la școală, în familie, între prieteni și trimite-ne impresiile tale în comentarii! Ai un plan de lecție sau activități de educație media? Implică-te în schimbul de bune practici trimițând propunerile tale la adresa office@mediawise.ro și ajută-ne să lărgim colecția de resurse educaționale.

Alte recomandări

Pentru profesori de liceu: descarcă gratuit și folosește cu elevii tăi pachetul educațional – Să descoperim împreună ce se află în spatele știrilor (RO, ActiveWatch, 2010). Conține exerciții de analiză critică – discuții în clasă, lucru în grupe pe teme conexe comunicării mediatice, jurnalismului și producției știrilor – și instrumente de documentare și evaluare a activității elevilor.

Behind the News: Daily News Application for Young Readers (EN). News-O-Matic este primul cotidian exclusiv pentru copii. Articolele produse de o echipă de jurnaliști, profesori și antreprenori sunt sigure și adecvate vârstei, oferind elevilor experiența dialogului și analizei pe baza unor texte jurnalistice.

Educație prin film documentar, (RO, 2013), ActiveWatch/One World România/MEDEANET. Broșură cu îndrumări de pregătire a profesorilor și de folosire a filmului documentar la clasă. Studiu de caz: filmul documentar “Școala noastră”. Cu capitol de analiză cinematografică a filmului documentar.