Mind Over Media România

poster_alb

Laborator de propagandă: tu știi să o recunoști?

Într-o lume supra-saturată de informație și acces ușor la diverse platforme de socializare online, atelierul Laborator de propagandă este foarte util pentru profesori, bibliotecari și alți profesioniști din domeniul educației.

Înscrie-te la atelier și vei afla cum să recunoști propaganda vizuală contemporană și ce tehnici de comunicare folosește.  Atelierul abordează propaganda și dezinformarea în context electoral, dar și cea în registrul naționalist. Vei identifica și evalua exemple de propagandă contemporană în context românesc cu ajutorul platformei digitale cu conținut generat de utilizatori MIND OVER MEDIA RO

Abilități necesare Pentru că înveți cum să folosești o platformă de învățare online, este important să știi să navighezi ușor pe Internet, să știi să cauți informații online (învățăm împreună cum să le verificăm), să poți scrie cu ușurință un text la calculator.

După atelier Profesorii vor putea să folosească planurile de lecție oferite pe platforma Mind Over Media Ro la clasă pentru elevii lor. Bibliotecarii vor putea să pună în practică cele învățate la bibliotecă.

Unde? Înscrierea la acest atelier nu este individuală. Ținem atelierul la tine la școală sau la bibliotecă! Este nevoie de un număr de minim 10 și maxim 20 de participanți și de acordul directorului. Contactează-ne la office@mediawise.ro pentru mai multe detalii.

Materiale necesare pentru desfășurarea atelierului: videoproiector, sistem audio (boxe), flipchart, dispozitive mobile sau laptopuri conectate la internet pentru participanți (vom lucra în perechi). Durata: 4 ore 1/2 cu pauză.

*Grăbește-te! Participarea la atelier este gratuită până la sfârșitul anului 2018. 


Propagandă pentru gândire critică

Cu toții suntem expuși la forme diverse și complexe de propagandă în fiecare zi, în spațiul public și în comunitățile în care trăim. În mediul online, atunci când utilizăm telefoanele inteligente sau laptopurile, ar fi bine să luăm decizii informate și echilibrate înainte să distribuim mesaje cu potențial propagandistic. mindovermedia

Tu știi să recunoști propaganda?

Mind Over Media România îți pune la dispoziție o platformă online de învățare despre propagandă contemporană în context românesc – cu exemple din divertisment, publicitate, știri și media sociale. Proiectul include și resurse educaționale, seminarii și webinarii pentru profesori, bibliotecari și experți media.

Platforma MindOverMediaRO

De câte ori te-ai întrebat dacă o postare sau o imagine face propagandă?

Intră peMIND OVER MEDIA ROși informează-te despre cum să recunoști tehnicile propagandistice.

Votează exemplele de propagandă existente pe platformă, analizează-le mesajul și evaluează impactul. 

Identifică propaganda din jurul tău și publică exemplul tău pe site!

 

Propaganda a fost definită în multe feluri, în contexte și momente diferite. Una dintre definițiile propagandei spune că aceasta

este o formă de persuasiune care încearcă să influențeze emoțiile, atitudinea, opiniile și acțiunile unui grup țintă în scop ideologic, politic sau comercial prin transmiterea controlată de mesaje partizane (bazate sau nu pe informații factuale) via mass-media și alte mijloace media directe. – Richard Alan Nelson

Tu ce crezi că este propaganda? Scrie părerea ta în comentarii.

Mind Over Media in EU

Mind Over Media România face parte din proiectul european Mind Over Media in EU ce se desfășoară în perioada ianuarie-decembrie 2018 în Belgia, Polonia, Franța, Finlanda, România și Croația.

Proiectul dezvoltă o rețea europeană de profesori și experți în domeniul educației media și o platformă digitală multilingvă cu conținut generat de utilizatori. Inițiativa este coordonată de Evens Foundation și susținută de Comisia Europeană prin programul DG Connect.

Urmărește #MindOverMediaEU:

Website  Facebook  Twitter

logo_ce-en-rvb-hr

Informațiile și ideile publicate pe această pagină aparțin autorilor acestora și nu reflectă neapărat poziția oficială a Uniunii Europene. Instituțiile și organismele Uniunii Europene nu pot fi considerate responsabile pentru eventuala utilizare a informațiilor prezente pe acest site.