MEDIAWISE SOCIETY

Mediawise4All: educație media prin comunitate

Participantii la cursul Mediawise4All educatie media

Creăm o rețea de formatori pentru a investi în educația media a copiilor și tinerilor din România

 

Anul acesta, Mediawise Society lansează prima ediție a programului de formare de formatori (Training of Trainers) – Mediawise4All – gândit pentru profesioniștii care au deja abilități de formare sau cunoștințe în domeniul comunicării și al educației media. 

Programul se va concentra pe deprinderea abilităților de analiză și evaluare critică a mesajelor media și practicilor online și de creație digitală de mesaje media, familiarizarea cu resursele și metodele de formare ale Mediawise Society, dar și pe modalități de transpunere a acestora în situații de învățare cu copii și tineri. Toate aceste competențe media, digitale și cetățenești se înscriu în Cadrul competențelor cheie de învățare pe parcursul vieții, așa cum au fost ele definite de Comisia Europeană.

Formatorii Mediawise4All

Formatorii care țin cursurile și sesiunile de mentorat au experiențe variate: de la drepturi digitale, viață privată online până la creșterea comunităților prin dobândirea de abilități digitale, servicii moderne de bibliotecă și acces liber și facil la informare. Dă click pe numele fiecăruia pentru a afla mai multe detalii!

Primele cursuri s-au desfășurat față în față și online începând pe 18-19 mai 2023, iar în perioada iunie – septembrie 2023 participanții la formare vor organiza ateliere cu 25-30 de copii și tineri pentru a aplica ce au învățat.

Modelul nostru de educație media

Ne concentrăm pe înțelegerea critică a conținuturilor media și a practicilor online, abilități importante pentru un viitor cetățean într-o țară în care cultura participativă este pe un trend descrescător (vezi Democracy Index 2022), iar noile tehnologii amplifică dezinformarea. Un cetățean care își exersează de la cele mai mici vârste capacitatea de a-și pune întrebări, de a-și argumenta alegerile și deciziile, de a fi empatic, de a se informa va contribui semnificativ la creșterea culturii participative din România.

Cu programul de formare Mediawise4All construim pe acțiunile de mentorat și formare în comunitatea de practică și creștem intervențiile educaționale în rândul tinerilor și copiilor din țară. Ne dorim ca, pe termen lung, resursele educaționale deschise dezvoltate de Mediawise să fie folosite de către un număr cât mai mare de formatori și profesioniști în educație.

Proiectul Mediawise4All: educație media pentru copii și tineri prin comunitate este derulat de Mediawise Society și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

logo efectiv civic

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.

DONEAZĂ!