Anul 2022 la Mediawise. Raport de activitate

noiembrie 1, 2023

2022 a fost un an plin pentru Mediawise: am organizat ateliere și cursuri de educație media cu 65 bibliotecari, 44 de liceeni și 12 profesori! Bibliotecarii și profesorii au dat mai departe în comunitate lecțiile învățate: s-au organizat 85 de evenimente în 48 de biblioteci, iar profesorii au ajuns la peste 700 de elevi prin lecțiile lor la clasă.

Am continuat să publicăm resurse gratuite de educație media: o cercetare calitativă, un curs online autonom și 5 materiale educaționale complexe.

Am stat de vorbă cu tineri ca să aflăm de ce aleg să se implice (sau nu) civic și cum arată experiențele lor de activism, ce temeri și ce nevoi au. Am adus subiectul drepturilor omului mai aproape de bibliotecari din trei centre din Dâmbovița, Gorj și Tulcea prin proiectul derulat împreună cu One World România. Abordăm egalitatea de gen în media și în cultura
populară cu profesori și elevii lor din 2020 încoace.

Dezvoltăm un model de colaborare la firul ierbii, în comunități locale în care educația media pentru copii și tineri are loc nu numai la școală, dar și în alte situații de învățate nonformale și informale. 

Cu ajutorul partenerilor internaționali (IAME – Internațional Association for Media Education, Media Education Lab etc.), Mediawise a adunat o experiență vastă de formare în domeniul educației media, pe care o folosim pentru a democratiza înțelegerea despre cum funcționează media.

Le mulțumim voluntarilor noștri, beneficiari ai comunității care au dat înapoi timp și expertiză în proiectul eMerge, pentru a crea resurse educaționale deschise:

Mihai Els — Adriana Mihai — Diana Gomboș — Adelina Els — Nicoleta Stoica – Liliana Cristache — Călin Diaconescu — Mirela Iordache — Manuela Bertescu.

Iar dacă doriți să ne susțineți și voi, puteți face asta printr-o donație aici.

Raportul de activitate pentru anul 2022