MEDIAWISE4ALL

LIDERI ÎN EDUCAȚIA MEDIA

Participantii la cursul Mediawise4All educatie media

Construim o rețea de formatori pentru a investi în educația media a copiilor și tinerilor din România

Mediawise4All dezvoltă competențele media ale generației viitoare, construind o comunitate de profesioniști în educație media care vor desfășura intervenții la nivel local în spații educaționale diverse. 

Programul se concentrează pe deprinderea abilităților de analiză și evaluare critică a mesajelor media și practicilor online și de creație digitală de mesaje media, familiarizarea cu resursele și metodele de formare ale Mediawise Society, dar și pe modalități de transpunere a acestora în situații de învățare cu copii și tineri. 

Programul Mediawise4All oferă formatorilor:

  • abilitățile
  • contextul 
  • resursele educaționale, necesare pentru a face educația media pilon în învățarea pe tot parcursul vieții.

Vezi și…

MEDIAWISE COMMUNITY

Educație media prin comunitate

MEDIAWISE TEACHER

Program de dezvoltare profesională în educația media

 

Modelul nostru de educație media

Ne concentrăm pe înțelegerea critică a conținuturilor media și a practicilor online, abilități importante pentru un viitor cetățean într-o țară în care cultura participativă este pe un trend descrescător (vezi Democracy Index 2022), iar noile tehnologii amplifică dezinformarea. Un cetățean care își exersează de la cele mai mici vârste capacitatea de a-și pune întrebări, de a-și argumenta alegerile și deciziile, de a fi empatic, de a se informa va contribui semnificativ la creșterea culturii participative din România.

Cu programul de formare Mediawise4All construim pe acțiunile de mentorat și formare în comunitatea de practică și creștem intervențiile educaționale în rândul tinerilor și copiilor din țară. Ne dorim ca, pe termen lung, resursele educaționale deschise dezvoltate de Mediawise să fie folosite de către un număr cât mai mare de formatori și profesioniști în educație.

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul Mediawise pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre proiecte, evenimentele și ateliere.

DONEAZĂ!

Fii informat!
Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi gratuit notificări când publicăm materiale noi.