parallax background

Nou: Ateliere pentru copii și părinți | MediaWise

ianuarie 27, 2016
Atelier copii si parinti

Ținem atelierele în spațiul familiar al școlii sau al grădiniței în ziua stabilită de comun acord. Alte ateliere sunt în lucru pentru copii și tineri 12+, pe care le adaptăm în funcție de nevoile de formare și de interes. Scrie-ne la [email protected] ca să stabilim detaliile de organizare sau completează formularul de înscriere online pentru GRUPURI!

 

1.  COPIII ÎN FAȚA ECRANULUI. REAL SAU IMAGINAR 

Recomandat copiilor între 5 și 7 ani / 10-12 copii (pentru grupuri de max.15 copii).

Copiii vor învăța despre distincția dintre fapte/ întâmplări reale și ficțiune, așa cum apar în diverse formate TV sau online. Vor face distincția între tipuri de programe televizate – informative și de divertisment – și rolul acestora în televiziune. Vor crea povești și/sau „știri’ scurte pentru a internaliza mai bine cele învățate. Atelierul va îmbina metode de lucru interactive – chestionarea, discuția, jocul de rol, simularea.

Durată atelier: 1h
Necesar materiale: videoproiector/ ecran, boxe sunet.

Cere oferta de preț și detalii organizatorice la [email protected] sau completează formularul de înscriere online!

CONDUCĂTORII ATELIERULUI:

Nicoleta Fotiadeexpert în educație media, formatoare, editor și (co) autoare a mai multe studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice. Nicoleta lucrează cu copii și adulți în proiecte și ateliere de educație media de 13 ani. În 2006 a absolvit University of Westminster din Londra (UK) cu un Master în Comunicare. Este membră fondatoare a Mediawise Society și ActiveWatch.

Robert Găinescu este membru fondator al Mediawise Society. A studiat jurnalismul și este producător de știri TV. De mai bine de doi ani, Robert studiază domeniul educației media și este interesat de resursele educaționale pentru copii.

Contribuția ta financiară susține asociația Mediawise Society. 

 

2.  CE E PUBLICITATEA?

Recomandat copiilor între 5 și 8 ani / 10-12 copii (pentru grupuri de max.15 copii).

Copiii vor învăța despre rolul materialelor publicitare de a influența cumpărarea produselor, pe care le cunosc și le folosesc zilnic. Vor face diferența între imagini cu conținut publicitar și non-publicitar într-o serie de întrebări și discuții. Vom lucra cu fotografii și imagini video. Apoi, se vor juca de-a creatorii de publicitate și vor realiza ambalajul unui produs. La final, vor prezenta alegerile făcute.

Durată atelier: 1h
Necesar materiale: videoproiector/ecran, boxe sunet, creioane colorate, hârtie albă, lipici.

Cere oferta de preț și detalii organizatorice la [email protected] sau completează formularul de înscriere online!

CONDUCĂTORII ATELIERULUI:

Nicoleta Fotiade și Robert Găinescu 

 

3.   POVEȘTI ÎN IMAGINI – ATELIER DE CREAȚIE 

Recomandat copiilor între 7 și 12 ani, cărora le place să deseneze, le plac poveștile și știu să scrie (pentru grupuri de max. 15 copii/ atelier).

La atelier, copiii vor crea povești la fel ca în benzile desenate. Imaginația și curiozitatea lor vor fi ingredientele de bază într-un exercițiu practic de exprimare prin imagini, forme și text, alături doi specialiști în arta benzilor desenate, scriere și actorie. Copiii vor lucra în echipă și vor realiza un mini proiect de benzi desenate.

Vor învăța (discutând și analizând) despre puterea imaginilor de a comunica mesaje. Vor înțelege cum poate fi spusă o poveste doar cu ajutorul imaginilor și vor afla care sunt elementele de bază în construcția unei imagini. Nu în ultimul rând, vor fi încurajați să se exprime liber.

Atelierele noastre pot fi adaptate și susținute în limba engleză!

CONDUCĂTORII ATELIERULUI:

Andrei Cotruț, grafician și artist de benzi desenate, fondator al revistei Great Snake, fondator al evenimentului „Clubul de benzi desenate” și absolvent și masterand al Academiei Naționale de Arte, împreună cu Marta Curteanu, scriitoare și actriță, fondatoare a proiectului de life-style și artă 888motives și a zinei – The Universe. Marta creează proiecte educaționale și este absolventă a Universității Hyperion – secția Arta Actorului.

Durată: 2h30’ (cu pauză)
Necesar materiale: videoproiector/ ecran, creioane, hârtie albă A4.

Cere oferta de preț și detalii organizatorice la [email protected] sau completează formularul de înscriere online!

 

4.  PENTRU PĂRINȚI: COPILUL MEU ESTE ONLINE 

Copiii au activități online de la vârste din ce în ce mai mici. Părinții trebuie să se adapteze la această situație nouă. Încep să-și pună întrebări legate de timpul petrecut de copiii lor în fața ecranului și în mediul online.

„Ce face copilul meu pe Internet? Ce se joacă? Cum îl pot proteja de pericolele online? Cât timp poate să stea în fața ecranului?” sunt câteva întrebări care, de multe ori, rămân fără răspuns și panica se instalează.

La atelierul „Copilul meu este online” părinții (cu copii între 0-12 ani) vor discuta despre întrebările formulate mai sus. Vor afla strategii de mediere parentală activă – de îndrumare a copiilor în mediul online și vor cunoaște avantajele și dezavantajele folosirii uneltelor de control parental.

Durata: 2 ore
Necesar materiale: videoproiector/ ecran, boxe sunet, propriile aparate de accesare online (laptop/ tabletă/ smartphone). Pentru grupuri de maxim 15 persoane.

Cere oferta de preț și detalii organizatorice la [email protected] sau completează formularul de înscriere online!

CONDUCĂTORII ATELIERULUI:
Nicoleta Fotiade