UPDATE: GALERIE FOTO
În contextul evenimentelor recente (#colectiv, proteste în stradă, demisia guvernului, atacuri teroriste la Paris), știri false, mesaje manipulatoare și informații neverificate au apărut pe newsfeed-ul utilizatorilor de social media mai mult ca de obicei.
Tot mai des, am primit întrebarea: „Bine, dar eu cum mă informez în condițiile acestea?“.
Dacă ai peste 16 ani, ești utilizator activ al mediului online și ți-ai pus întrebarea de mai sus, vino la atelierul ‘Eu cum mă informez?‘
Vei afla:
- cum poți să identifici stirile false, tendențioase și mesajele manipulatoare. Vom ilustra cu exemple recente, cu care probabil te-ai întâlnit și tu.
- ce trebuie să faci ca să fii cât mai sigur că informațiile pe care le primești, și eventual le dai mai departe în mediul online, sunt corecte, complete, la zi și nu fac parte dintr-o campanie de manipulare sau dezinformare.
Vei învăța metode simple de verificare a informațiilor și de identificare a derapajelor, pe care le vei putea folosi atunci când te informezi. Pentru exerciții, adu-ți gadget-ul cu care te informezi online – laptop, smartphone, tabletă etc.!
Atelierul va fi condus de Nicoleta Fotiade, membră fondatoare a Mediawise Society și ActiveWatch. Nicoleta are 12 ani de experiență în domeniul cercetării și educației media. A studiat jurnalism în România și în 2006 a absolvit Universitatea Westminster din Londra cu un Master în Comunicare (Studii Media și Culturale). Este formatoare, editor coordonator și (co) autoare la studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice.
Alături de Nicoleta, un specialist în media de informare (tbc) va contribui la discuție.
UPDATE!
Avem confirmarea! Jurnalistul Dragoș Pătraru, moderatorul și producătorul emisiunii Starea Nației la TVR, va fi alături de noi în a doua parte a atelierului. Dragoș ne va spune cum vede el “starea” mijloacelor de informare din România, iar la final va răspunde întrebărilor tale. Așa că e posibil să încheiem atelierul după ora 14.00.
Asigură-ți un loc la atelierul de duminică 20 decembrie 2015, între orele 12.00 – 14.00, la sediul ActiveWatch, Calea Plevnei 98, bl.10C, S1, București! Dacă nu prinzi un loc de data asta, nu-ți face griji, îl repetăm în funcție de cerere.
Completează formularul de mai jos și așteaptă confirmarea locului via email.
După aceea, poți plăti taxa de participare de 50 de lei prin transfer bancar la:
- Asociația MEDIAWISE SOCIETY
- Cont bancar (IBAN): RO71INGB0000999905449772
- ING Bank București Centrală
Dacă ai între 16 și 23 de ani primești 20% reducere la taxa de participare (plătești 40 lei).
Asociația Mediawise Society se susține din contribuția membrilor susținători și a beneficiarilor săi direcți. Contribuția ta financiară susține organizarea permanentă a atelierelor de educație media.