Ești profesor de socio-umane și ești interesat de metode interactive de predare prin instrumente media? Înscrie-te până în data de 31 octombrie 2020 la conferința “Educație media în programa școlară. Metode și instrumente educaționale în disciplinele socio-umane“.
Conferința va avea loc online în perioada 20-21 noiembrie 2020 și este organizată de Asociația Culturală Constrasens în parteneriat cu Mediawise Society și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).
De ce să participi?
- Te familiarizezi cu Caietul de educație media. Ghidul profesorului pentru disciplinele socio-umane;
- Beneficiezi de ateliere aplicate de educație media;
- Vei cunoaște resurse educaționale digitale și metode interactive de predare prin instrumente media.
Scopul nostru este să introducem în procesul de predare-învățare din școli dobândirea de competențe media, de selecție valorică, analiză și raportare critică la mesajele media, de a educa tinerii să înțeleagă, să privească critic și să știe să analizeze imaginile care le invadează spațiul public-privat. Propunem invitaților, activități și metode de lucru, pe care aceștia le vor putea utiliza la orele de curs. (Andrea Reisz, CONTRASENS)
Astăzi, când comunicațiile și mass-media domină spectrul socio-cultural, economic și politic, nu ar fi deloc exagerat să admitem că un individ lipsit de abilitatea de a înțelege mecanismele media este în aceeași măsura omul analfabet de acum un secol, pe care incapacitatea de a citi un text l-ar fi trimis la marginea societății. (Nicoleta Fotiade, Mediawise Society)
Invitati:
- Nicoleta Fotiade, expertă și formatoare în domeniul educației media și comunicării, membră fondatoare și președinte Mediawise Society;
- Adina Baya, Lector în Științe ale comunicării la Universitatea de Vest;
- Sergiu Spătan, doctorand în filozofie al Universității din Hamburg;
- Andrea Reisz, PhD, Director de Program în cadrul CONTRASENS și moderator al Conferinței
Evenimentul face parte din proiectul Acces Media dezvoltat de Asociația Culturală Contrasens.