17 decembrie 2018Educația media la școală, proiect Mediawise Society. Elevii n-ar trebui să fie ”protejați” de mesajele de propagandă, ci lăsați să le analizeze. Nicoleta într-un interviu amplu pentru EduPedu. De ce facem #educațiemedia și cum gândirea critică "nu se predă, ci se exersează".

16 octombrie 2018Competențele media, cheia spre combaterea dezinformării și a propagandei. Cum stă România la acest capitol. Câte ceva despre eforturile organizațiilor non-guvernamentale de a promova educația media în școli și alte contexte de învățare.

12 septembrie 2018Școala9: Cercetează și nu crede:  Școala9 scrie despre proiectele noastre de educație media și despre lucrurile în care credem. “Dezvoltă-ți gândirea critică, caută-ți singur informațiile, pune totul sub semnul întrebării.”

4 iunie 2018Cafeneaua de știință: despre educație digitală în vremea nativilor digitali:  Nicoleta Fotiade participă la discuții alături de Claudia Șerbănuță, membră în Asociația Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România și Emilian Colcer, profesor de istorie la Colegiul Național Iulia Hașdeu din București și vice-președinte al Asociației pentru Promovarea Culturii și Responsabilizarea Civică din București. 

26 martie 2018,"Știința în cuvinte potrivite" - Radio România Cultural: Nicoleta Fotiade, expert educație media la Mediawise Society, a răspuns la întrebarea Corinei Negrea ‘Suntem dependenți de tehnologie sau avizi de socializare?’. În interviu, s-au comentat concluziile unui studiu realizat de cercetători ai Universității McGill din Canada. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI.

28 februarie 2018,"Știința în cuvinte potrivite" - Radio România Cultural, interviu cu Nicoleta Fotiade despre programul de ateliere de propagandă contemporană dezvoltat prin proiectul Mind Over Media. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!

17 ianuarie 2018, "Știința în cuvinte potrivite" a vorbit cu Nicoleta Fotiade, expert educație media și președinta asociației Mediawise Society, despre noua propunere de Directivă europeană privind dreptul de autor care ar putea îngrădi educația deschisă și nonformală. Mediawise Society a semnat o scrisoare deschisă pentru a cere excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!