Ateliere @mediawise

poster_albNOU! Atelier “Laborator de propagandă: tu știi să o recunoști?”

Ești profesor sau bibliotecar? Ținem atelierul la tine la școală sau la bibliotecă!

Înscrie-te la atelier și vei afla cum să recunoști propaganda vizuală contemporană și ce tehnici de comunicare folosește.  Atelierul abordează propaganda și dezinformarea în context electoral, dar și cea în registrul naționalist. Vei identifica și evalua exemple de propagandă contemporană în context românesc cu ajutorul platformei digitale cu conținut generat de utilizatori MIND OVER MEDIA RO

Află mai multe!


Înscrie-te la atelierul 'Cum mă informez online' 

news și vei afla cum să evaluezi credibilitatea informațiilor online, cum să stabilești dacă o știre dezinformează și de ce e bine să ai grijă ce distribui pe social media. Recomandat ONG-urilor, organizațiilor de tineri, școlilor pentru înscrierea de grup. Află mai multe


Creează atelierul tău de educație media!

Slide07Membrii Mediawise beneficiază de îndrumare și expertiză de educație media din partea echipei noastre. Ne luăm libertatea să selectăm doar acele propuneri care sunt în acord cu viziunea, valorile și convingerile noastre despre educație media. Formularul nostru online te va ghida! 

NOU! ATELIERE @mediawise pentru școli, grădinițe, ONG și grupuri de părinți! 

Poți alege din trei ateliere pentru copii cu vârsta între 5 și 12 ani – Copiii în fața televizoruluiCe e publicitatea? și Povești în imagini - și unul pentru părinți (Copilul meu este online). 

Ținem atelierele în spațiul familiar al școlii sau al grădiniței, în ziua stabilită de comun acord. Avem și alte subiecte în lucru, chiar și pentru preadolescenți și adolescenți, pe care le vom adapta în funcție de nevoile de formare și de interes. Scrie-ne la office@mediawise.ro să stabilim detaliile de organizare! ENGLISH version available!


GALERIE FOTO: Atelierul 'Eu cum mă informez?', 20 decembrie 2015

IMG_2926Am testat primul atelier @mediawise pe tema informării corecte pe social media. Jurnalistul Dragoș Pătraru a adus plus-valoare discuției despre producția de știri, imparțialitate și etică jurnalistică. Dacă vrei să afli mai multe și să-ți îmbunătățești tehnica de informare, urmărește-ne! Vom anunța următorul atelier în curând! GALERIE FOTO!

 


GALERIE FOTO: Atelierul 'Copiii în fața televizorului', 19 aprilie 2016

IMG_4728La atelier cu copiii de la școala primară Butterfly:

Întrebare: Ce credeți, copilul și domnul din reclama Oreo sunt tată și fiu in realitate?
Copiii în cor: Daaaaa!
O fetiță din colțul ei, încercând să acopere tot grupul: Nuuuu, nu sunt! Că și eu am jucat într-o reclamă cu părinți falși. GALERIE FOTO


GALERIE FOTO: Atelierul ‘Povești în imagini’, 11 noiembrie 2015

_DSC0470Copiii au creat povești pornind de la grafica unor ochișori triști sau zâmbitori. Au construit personaje cu nume aiuristice pentru noi adulții, probabil cât se poate de normale pentru ei, copiii (Meiti & Itiem, Loleg& Boleg, Vizana & Anar, Mozaica etc.). 

Citește mai multe despre atelierul din noiembrie 2015 AICI


Au fost la Mediawise

Atelierul ‘Eu cum mă informez?‘ (2015)

Pentru studenții din Timiș: înscrie-te la atelier și află cum sunt produse știrile (2015)

Atelier Media în Ferentari (2014)