MEDIAWISE în presă

Ascultă și “Cultura Media” la Radio România Cultural
- rubrică în parteneriat cu Mediawise Society -

 

4 iunie 2018, Nicoleta Fotiade, președinte Mediawise Society, participă la Cafeneaua de știință: Despre educație digitală în vremea nativilor digitali alături de Claudia Șerbănuță, membră în Asociația Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România și Emilian Colcer, profesor de istorie la Colegiul Național Iulia Hașdeu din București și vice-președinte al Asociației pentru Promovarea Culturii și Responsabilizarea Civică din București.

26 martie 2018,“Știința în cuvinte potrivite” – Radio România Cultural: Nicoleta Fotiade, expert educație media la Mediawise Society, a răspuns la întrebarea Corinei Negrea ‘Suntem dependenți de tehnologie sau avizi de socializare?’. În interviu, s-au comentat concluziile unui studiu realizat de cercetători ai Universității McGill din Canada. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI.

28 februarie 2018,“Știința în cuvinte potrivite” – Radio România Cultural, interviu cu Nicoleta Fotiade despre programul de ateliere de propagandă contemporană dezvoltat prin proiectul Mind Over Media. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!

17 ianuarie 2018, “Știința în cuvinte potrivite” a vorbit cu Nicoleta Fotiade, expert educație media și președinta asociației Mediawise Society, despre noua propunere de Directivă europeană privind dreptul de autor care ar putea îngrădi educația deschisă și nonformală. Mediawise Society a semnat o scrisoare deschisă pentru a cere excepție de la dreptul de autor pentru educație deschisă. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!

20 februarie 2017, Discuție despre iniţiativa IT-iştilor de la Sibiu de a crea un mecanism de filtrare a ştirilor false pe Facebook la emisiunea “Timpul prezent”, la Radio România Cultural. Cu Răzvan Martin de la ActiveWatch și Nicoleta Fotiade, Mediawise Society. Ascultă înregistrarea emisiunii AICI!

7 februarie 2017, “Știința în cuvinte potrivite” a vorbit astăzi despre campania Discovery de informare asupra fenomenului de cyberbullying cu Ada Rosetti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală și de Est, despre ce înseamnă bullyingul online cu Anca Velicu, dr. în sociologie, cercetător la Institutul de sociologie al Academiei Române și despre nevoia de educație media cu Nicoleta Fotiade, expert în domeniul educației media, lector asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și președinta asociației Mediawise Society. ASCULTĂ AICI!

6 februarie 2017, Cafeneaua de știință, Radio România Cultural: Dezinformarea pe social media, discuție în direct despre știri false și dezinformare pe social media cu Nicoleta Fotiade, expert educație media, Mediawise Society, Bogdan Manolea, Director Executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet – ApTI, Constantin Vică, lector universitar la Centrul de Etică Aplicată al Facultății de Filosofie din Universitatea București, Roxana Bojariu, climatolog, dr.în fizica globului, coordonatoarea Departamentului Climă al Administrației Naționale de Meteorologie și Ștefan Szedlacsek, profesor dr. în biotehnologie, șeful Departamentului Enzimologie al Institutul de Biochimie al Academiei Române.

21 noiembrie 2016, Cyberculture Învață cum să te uiți la o dezbatere electorală televizată

10 noiembrie 2016, iClasă – Radio România Cultural. Cum pot vorbi părinții cu copiii lor despre campania electorală? Interviu cu Nicoleta Fotiade, realizator Mirela Stana.


4 noiembrie 2016, Știința în cuvinte potrivite – Radio România Cultural, programul de Resurse&Ateliere de la Mediawise este pe lista scurtă pentru Evens Prize for Media Education 2017.


28 octombrie 2016, Știința în cuvinte potrivite – Radio România Cultural, de Ziua Internetului, interviu cu Nicoleta Fotiade despre viață privată pe rețelele de socializare.


9 februarie 2016, Omul care sfințește locul – Radio România Internațional, interviu cu Nicoleta Fotiade și George Hari Popescu despre activitatea Mediawise.


7 februarie 2016 – Radio România Cultural, discuție cu Nicoleta Fotiade despre copii online și competențe digitale, cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet.


29 ianuarie 2016, Totul Despre România – Radio România Internațional, interviu cu Nicoleta Fotiade despre atelierele Mediawise pentru copii și părinți.

7 ianuarie 2016, suntmămică.ro - Atelier de creatie si benzi desenate ”Povesti in imagini II”


6 mai 2015, MEDIAWISE Society@ MML conference, în Media&Learning Newsletter, ediția din mai 2015


 

7 aprilie 2015, Atelier de competențe media – află cum sunt produse știrile și mesajele publicitare, interviu cu Daniel Ciurel, conducătorul atelierului susținut de MEDIAWISE Society în Timișoara.


 

6 aprilie 2015, Cărțile care deschid lumea la Cafeneaua de Știință, Radio România Cultural, discuție live cu Nicoleta Fotiade, Co-fondatoare și președinta Mediawise Society, Anca Velicu, cercetator, Institutul de sociologie, Academia Română, Andra Bucur, jurist și cercetătoare în științe juridice, Nicolaie Constantinescu, arhitect informațional pentru comunitatea specialiștilor din științele informării, Kosson și Bogdan Manolea,  Director executiv Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI).


24 februarie 2015, The Institute – Media Literacy, interviu cu Nicoleta Fotiade despre educație media în România


 

2 februarie 2015, Planeta Radio – Bruxelles Connection, Corina Negrea în dialog cu Nicoleta Fotiade și Anca Velicu


 

23 November 2014, Doing Politics – How Media Literacy is Involved Politically in a Digital Society, media literacy panel in the GMK Forum in Berlin


 

Logo download  –  pentru fundal colorat si alb-negru

 color:  ER_Mediawise_Logo_1    alb/negru:  ER_Mediawise_Logo_B&W_1