Media Culture. The Mediawise Radio Interviews

Ascultă rubrica  C U L T U R A  M E D I A  la Radio România Cultural, realizată în parteneriat cu Mediawise! Interviurile sunt difuzate vinerea în emisiunea “Știința în cuvinte potrivite”, între orele 13.00 – 15.00, găzduită de Corina Negrea și Dan Manolache. Discutăm despre cultura media în care trăim zilnic.

  • Care sunt provocările, oportunitățile sau riscurile în mediul digital?
  • Cum sunt construite mesajele media pe care le recepționăm zi de zi?
  • Cât de fidel reușește media să reprezinte realitatea în care trăim și cât de corect?

Aducem noutăți din cercetările despre media și dezbatem subiecte de educație media și comunicare cu invitații Mediawise. Vorbim despre atelierele Mediawise și despre evenimentele din domeniul comunicării și educației media din România și Europa.

  • 6 februarie 2017, la ”Cafeneaua de știință” de la Radio România Cultural, expertul nostru în educație media, Nicoleta Fotiade a răspuns la întrebarea Corinei Negrea ”Cum ne dumirim în universul știrilor false?”, alături de alți patru invitați: Bogdan Manolea, Director Executiv al Asociatiei pentru Tehnologie si Internet – ApTI, Constantin Vică, lector universitar la Centrul de Etică Aplicată al Facultății de Filosofie din Universitatea București, Roxana Bojariu, climatolog, dr.în fizica globului, coordonatoarea Departamentului Climă al Administrației Naționale de Meteorologie, Ștefan Szedlacsek, profesor dr. în biotehnologie, șeful Departamentului Enzimologie al Institutul de Biochimie al Academiei Române. Înregistrarea emisiunii AICI!
  • 22 decembrie 2016, despre testarea planului de atelier ‘Cum să urmărești o dezbatere electorală televizată‘ cu profesori din București. Interviu cu Nicoleta Fotiade, coordonatoarea atelierului și Anda Barbu, profesoară la liceul Ion Creangă din București, care a vorbit despre experiența sa la atelier și nevoia de educație media în școli.
  • 2 decembrie 2016, interviu cu Matei-Eugen Vasile, membru ApTI, despre algoritmi și rețele sociale, cenzură și dezinformare.
  • 25 noiembrie 2016, ascultă interviul cu Nicoleta Fotiade despre cum se formează bula de informație pe rețelele de socializare online, dezavantajele algoritmilor de selectare a știrilor și dezinformare pe Facebook. 
  • 28 octombrie 2016, de Ziua Internetului, despre viață privată pe rețelele de socializare.
Toate drepturile asupra înregistrărilor audio sunt rezervate Radio România Cultural.

Media Culture is a weekly radio short program produced by Radio România Cultural (the Romanian public Radio) in partnership with Mediawise Society.