Despre noi

Ne bucurăm că ne-ai găsit online! MEDIAWISE Society este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în anul 2014 în București.

Scopul nostru este să creștem competențele media și digitale ale copiilor și tinerilor. De ce? Pentru că acestea sunt tot mai necesare în contextul progresului tehnologic și al comunicării sociale mediate, dar lipsesc din planurile de pregătire formală și nonformală din România.

Prin competențe media și digitale înțelegem în primul rând atitudine critică față de mesaje media, folosirea responsabilă a mediilor digitale și înțelegerea culturii media în care trăim.

Lucrăm cu oameni din domeniul educației, al formării și informației – profesori, învățători, bibliotecari și formatori, lucrători din ONG-uri, cu părinți, dar ținta finală a programelor noastre sunt copiii și tinerii.

“Competențele media nu ar trebui să fie percepute doar ca o chestiune pur cognitivă și rațională; ele implică totodată emoții, distracție și apreciere culturală”. prof. David Buckingham, membru de onoare al Mediawise Society

Află care sunt convingerile noastre, despre acțiunile noastre pe scurt și cine suntem!